Tel.: +3630/59-559-42           e-mail: info@nyarfadent.hu

1946488

Tel.: +3630/59-559-42          

Szájsebészet - Bölcsességfog eltávolítás

fogászati Implantátum behelyezése Győr szájsebészet NyárFa Dent Dr Nyárády Zoltán

A család legkisebb tagjaitól az idősekig mindenki igénybe veheti szájsebészeti kezeléseinket. Legyen szó többek között akár bölcsességfog eltávolításáról vagy implantációs fogpótlásról, Győrben a  NyárFa Dentnél mindenre megoldást tudunk nyújtani. A modern szájsebészeti diagnosztika, a korszerű eszközeinknek és  a nagy tapasztalattal rendelkező szakorvosainknak köszönhetően,  biztosítva van. Mi a szájsebészet teljes spektrumát végezzük:

szájsebészet

NyárFa Dent, a tökéletesen felszerelt rendelő. Minden fogászati beavatkozás elvégezhető egy helyen, a rendelőnkben. A pontos állapot felméréséhez a szájsebészeti beavatkozás előtt szükséges egy panoráma röntgent vagy CBCT felvételt elkészíteni. Habár ez nem minden rendelőben biztosított lehetőség, számunkra nem jelent problémát. Az előzetes felmérés után következhet a szakorvos általi szájsebészeti beavatkozás, a speciális eszközökkel felszerelt rendelőnkben. Tisztában vagyunk azzal, hogy a különböző időpontok és helyszínek megnehezítik a fogászatra járást. Azonban rendelőnk felszereltségéből és kialakításából adódóan ezek kapcsán nem kell aggódni, nálunk minden egy helyen elvégezhető.

Szájsebészeti kezeléseink:

Bölcsességfog eltávolítása

bölcsességfog eltávolítás Győr NyárFa Dent szájsebészet

Miért szükséges eltávolítani a bölcsességfogakat?!

Legtöbb esetben az alsó és felső bölcsességfogak okoznak fogfejlődési rendellenességet, azonban más fogaknál is kialakulhat hasonló probléma. Ilyenkor nincs elég hely a fogaknak ahhoz, hogy megfelelően előjöjjenek. Ennek tünete gyakran a feszítő fájdalom, hiszen ilyenkor a többi fog is nyomva van általuk. Amennyiben a bölcsességfogak nem tudnak kibújni, kiemelten fontos a eltávolításuk. Így időben megelőzhetővé válik a kialakuló gyulladás és fogtorlódás is. A bölcsességfogak eltávolítása a helyi érzéstelenítés mellett fájdalommentesen és rettentő gyorsan, pár perc alatt történik. 

Állcsont ciszta eltávolítás​

Gyakran találhatóak az állcsontokban fogeredetű, jóindulatú ciszták, vagy granulómák amelyek folyadékkal kitöltött üregek. A régóta fennálló ciszták mérete igen nagy is lehet, mivel folyamatosan, gyakran észrevétlenül növekednek. Ezért elengedhetetlen a rendszeres fogászati ellenőrzés, hiszen kontroll röntgen alkalmával időben észrevehetővé válnak. Felfedezésük után helyi érzéstelenítéssel történik az eltávolításuk.

bölcsességfog eltávolítása Győri Implantátum Center szájsebészet NyárFa Dent

Gyökércsúcsi gyulladások kezelése​

A fog megmentése érdekében végzett kisműtétet gyökércsúcs rezekciónak nevezzük. Célja a gyulladásos folyamatot okozó gócforrás eltávolítása, amely sima gyökérkezeléssel nem lenne megoldható.

Mielőtt eltávolításra kerülne a gyökércsúcs, gyökértöméstől függően kell eljárni a fogakkal. Míg gyökértömött fogak esetében a gyökértömés kicserélésére szükséges, addig a gyökértömés nélküli fogaknál a gyökérkezelés az előzetes lépés.

Minden szájsebészeti beavatkozáshoz, így a bölcsességfog eltávolításához is, Quick Sleeper ézéstelenítő gépet használunk!

 

 

Fogászati implantáció

All-on-4 Nobel Zygoma implantátum Győr extrém csonthiány NyárFa Dent

Szájsebészeti beavatkozás továbbá a fogászati implantáció, és az esetenként vele járó csontpótlás is. A NyárFa Dent rendelőjében erre is lehetőség van, a kezeléssel kapcsolatos tudnivalókról az implantcentrum aloldalon tudtok tájékozódni!