Tel.: +3630/59-559-42           e-mail: info@nyarfadent.hu

1946488

Tel.: +3630/59-559-42          

Implantátumon rögzített szóló fogpótlás

IMG 2205

Miért elengedhetetlen akár egyetlen foghiány pótlása is?

A foghiány, amellett hogy kihat az ember megjelenésére, befolyásolhatja még a beszédet, a táplálkozást és a lelki állapotot is. Egy pozitív, boldog mosoly rengeteget számíthat az ember életében és mi, a NyárFa Dentnél szeretnénk visszaadni pácienseink magabiztosságát!
De a foghiány nem csak esztétikai problémákat okoz, az egészséges fogak épségét és funkcionalitását is veszélyezteti. Az elvesztett fogak helyén üres tér marad, ez pedig a szomszédos fogak vándorlását indíthatja el, ami további problémákat eredményezhet.

Egyetlen foghiány esetén is az implantátumon rögzített fogpótlás a leghatékonyabb megoldást!

A hagyományos hídpótlások legnagyobb hátránya, hogy a híd rögzítéséhez le kell csiszolni a foghiány mellett elhelyezkedő egészséges fogakat annak érdekében, hogy a híd “pilléreiként” funkcionálhassanak. Ezzel ellentétben, ha implantációra kerül sor, a hiányzó fog gyökerét implantátummal helyettesítjük, így kerül rögzítésre a fogpótlás. A behelyezett implantátumnak köszönhetően helyreállítható a helyes rágófunkció és megállítható a csontállomány elsorvadása.

foghiány imlpantátum fogpótlás nyárfadent Győr szájsebészet

Az implantáció folyamata

1.  Konzultáció, CT felvétel és egyéni kezelési terv elkészítése.
2. A fogászati implantátum beültetése, aminek menetéről ITT olvashatsz részletesen.
3. A végleges korona felhelyezése.

Implantátumon rögzített szóló fogpótlás

Ha csak egy fogat kell pótolni, akkor az implantátum behelyezése jelenti a legkedvezőbb és legmodernebb megoldást. Implantáció esetén nincs szükség a foghiánnyal szomszédos fogak lecsiszolására, így nem kell az egészséges fogakat kitenni az ebből adódó kellemetlenségeknek.

Mi a teendő, ha egy fogat kell pótolni?

A fogelvesztést követően a lehető leghamarabb érdemes szakemberhez fordulni. Amennyiben az állcsont állapota lehetővé teszi, az implantátum beültetése a foghúzással egyidőben is elvégezhető. Ha gyulladás áll fenn, akkor néhány hónap gyógyulási időt követően lehet megkezdeni az implantáció behelyezését.

1. Az implantátum behelyezését egy alapos személyes konzultáció előzi meg. Az implantáció elvégzése előtt szükséges CT és RTG felvételt készíteni, pácienseinknek
egyéni kezelési tervet biztosítunk.

2. Az implantáció egy kisebb szájsebészeti beavatkozás, amely helyi érzéstelenítés alkalmazásával történik. A folyamat során behelyezzük az állcsontba az implantátumot, ez a folyamat körülbelül 15 percet vesz igénybe.

3. A beavatkozást követően 4-6 hónap gyógyulási idővel kell számolni, ezt követően készíthető el a végleges fogpótlás. Erre az időszakra ideiglenes fogpótlás készíthető, amely bizonyos esetekben akár a beültetéssel egyidőben elkészíthető és azonnal terhelhetővé válik.

4. Az érintett területről lenyomatot veszünk, választhatod a digitális lenyomatvételt is, majd szakembereink fogtechnikai laborban tervezik meg és készítik el a végleges koronát.

5. Pácienseink elégedettsége érdekében rendkívül fontos a vázpróba, szükség esetén nyerspróba melynek keretében leellenőrizzük az elkészített korona vázát.

6. Ha a vázpróba sikeres, leellenőrizzük az elkészítendő korona színét és formáját.

7. Amennyiben páciensünk elégedett az elkészített korona megjelenésével és kényelmével, a végleges korona a helyére kerül.

IMG 6151
4F91FE59 2485 4931 B84F D87796E0BB70 COLLAGE
fogaszáti implantátum Győr szájsebészet Nobel