Tel.: +3630/59-559-42           e-mail: info@nyarfadent.hu

1946488

Tel.: +3630/59-559-42          

Implantátum behelyezése
rutin vagy szakmai kihívás

NyárFa Dent Fogászat Győr Implantátum behelyezése

Milyen problémák merülhetnek fel az implantátum behelyezése alkalmával?

Mikor szakorvosaink felmérik, hogy behelyezhető-e fogászati implantátum, megvizsgálják a csontviszonyokat. Felmerülhet az a helyzet, hogy fogelvesztést követően az állcsont fokozatosan sorvadni kezdett. Egy idő után azonban az implantátum behelyezése már nem lesz biztonsággal elvégezhető, ugyanis ilyen esetekben az állcsont térfogata már nem lesz alkalmas az implantátum rögzítéséhez. Ez azonban nem jelenti azt, hogy lehetetlenné válik a beavatkozás, azonban szükség van az implantológiával foglalkozó szakorvos tudására és szakértelmére, ugyanis a megfelelő implantációs megoldás megtalálása esetenként kifejezetten nagy kihívást jelenthet. Ha az implantátum behelyezésének biztonságos feltételei már nem adottak, különböző szájsebészeti megoldásokkal kell megteremteni azokat. Kiemelten fontos, hogy az érintett páciensek gondos és profi kezek közé kerüljenek. Dr. Nyárády Zoltán

Milyen szempontokat kell figyelembe venni az implantátum behelyezése előtt?

NyárFa Dent Fogászat Győr

A folyamat során nagyon fontos, hogy ne keletkezzen sérülés. Ha például az arcüreg, egy másik fog, ideg vagy ér érintetté válik, az nagyban veszélyeztetni a beavatkozás biztonságosságát. A folyamathoz elengedhetetlen információ, hogy az implantátum tulajdonképpen egy pillér, amelyre az új fogak rögzítésre kerülhetnek. Mi, a NyárFa Dentnél a hosszú távú sikerességre törekszünk, hiszen a fogászati implantáció egy életre szóló megoldás a foghiányra. Célunk, hogy visszaadhassuk pácienseink magabiztosságát egy olyan fogpótlási módszerrel, amely szép és természetes. Ha rendelkezésre áll megfelelő mennyiségű csontállomány, akkor az implantátum behelyezése rutin eljárásnak tekinthető. Ha nem, akkor szájsebészünk örömmel áll neki a szakmai kihívásoknak!

Implantátum behelyezése: előkészítése és menete

A fogelvesztést követően a lehető leghamarabb érdemes szakorvoshoz fordulni. Amennyiben az állcsont állapota lehetővé teszi, az implantátum beültetése a foghúzással egyidőben is elvégezhető. Ha gyulladás áll fenn, akkor néhány hónap gyógyulási időt követően lehet megkezdeni az implantáció behelyezését.

1. konzultáció, tervezés

  • Az implantátum behelyezését egy alapos személyes konzultáció előzi meg.
  • Az implantáció elvégzése előtt szükséges 3D CBCT és RTG felvételt készíteni
  • Az implantáció sikerének kulcsa az egyedi alapos tervezés
  • Oral scannerrel rögzítjük a kiindulási állapotot
  • DTX Studio segítségével digitálisan megtervezzük az implantátum pontos helyét és arra a felépítményt.
implantátum behelyezése Győr NyárFa Dent fogászat szájsebészet
NyárFa Dent asszisztensnői szájsebészeti továbbképzésen

2. Az implantáció egy kisebb szájsebészeti beavatkozás, amely helyi érzéstelenítés alkalmazásával történik. Két szakképzett asszisztensnő segíti a szájsebész munkáját és biztosítják a sterilitást. A folyamat során behelyezzük az állcsontba az implantátumot, ez a folyamat körülbelül 15 percet vesz igénybe.

3. Szóló implantátumok, sorvégi foghiányok esetén 80% minimálinvazív implantológiai technikát alkalmazva, metszés így varrat nélkül operál Dr. Nyárády Zoltán. Tapasztalatát és szaktudását meghívásos előadóként Nemzetközi Minimálinvazív Ipmlantológiai Továbbképzésen osztja meg másokkal. 

2020-ban Koreábal, 2022-ben Las Vegasban.

Nézz róla egy látványos image videót ITT!

Mit tehetünk, ha kevés csontállomány áll rendelkezésre az implantátum behelyezésekor?

Ha kismértékű állcsont sorvadás áll fenn: megoldást jelenthetnek a kisméretű, rövid, vékony implantátumok. Ilyen esetekben ezek az implantátumok biztonsággal alkalmazhatóak és akár azonnal terhelhetőek. Az előkészítéshez egy kiegészítő lépést kell alkalmazni, hiszen szükség van egy állcsont állománynövelő kiegészítő eljárásra mielőtt még megtörténne az implantátum beültetése.

Ha nagymértékű állcsont sorvadás, defektus áll fenn:

A sinus liftet, vagy az állcsont szélesítés és/vagy magasítást ajánljuk. A sinus lift segítségével megemeljük az arcüregi nyálkahártyát és egy csontpótló anyag, illetve a saját csont keverékét alkalmazva megnövelhető az állcsont gerinc magassága. Ezt követően már van lehetőség behelyezni az implantátumot is. Ha az állcsont szélesítésre és/vagy magasításra esik a választás, akkor a saját csont és csontpótló anyag használatával és membránnal fedve megtörténik a csont kiszélesítése, hogy behelyezhető legyen a megfelelő implantátum. Saját csont a legtöbb esetben a bölcsességfogak területéről, az állkapocs szögletből nyerhető ki.

Teljes fogatlanság esetén az All-on-4 implantációs technika segítségével elkerülhető a csontpótlás és 24 órán belül fix ideiglenes hidat készítünk, amivel teljes életet élhetsz.