Tel.: +3630/59-559-42           e-mail: info@nyarfadent.hu

1946488

Tel.: +3630/59-559-42          

Fogászati Implantáció

Impantátum Győr szájsebészet NyárFa Dent

Miért népszerű a fogászati implantáció?

A fogászati implantációnak köszönhetően közvetlenül a foghiány helyére készíthető időtálló, kiváló minőségű rögzített fogpótlás. Ebből adódóan nincs szükség a foghiánnyal szomszédos fogak lecsiszolására. Ráadásul még teljes foghiány esetén is készíthető rögzített híd.

implantáció

A fogászati implantáció a legmodernebb fogpótlás készítési eljárás. Amikor a meglévő saját fogakat nem szeretnénk felhasználni az új fogpótlás elkészítése céljából, akkor alkalmazzuk a fogászati implantátumokat. A fogászati implantátumok melletti döntésnek számos oka lehet. Egyik leggyakoribb érv az, hogy így az ép és egészséges fogakat nem kell lecsiszolni. Előfordulhat azonban az is, hogy fogászati implantáció mellett döntünk, ha a meglévő fogak nem megfelelő állapotúak. Ugyanis a fogpótlási technika teherviselésében nem tudnának szerepet játszani. Manapság már bármilyen foghiány esetén tartós megoldást tudnak biztosítani az implantátumok. Felhasználásuk biztonságos és igen széleskörű a modern fogászatban. Rendelőnkben nagy szakmai tudással és minőségi eszközökkel biztosítjuk az fogászati implantáció teljes folyamatát a tervezéstől a kivitelezésen át, az utógondozásig!

Implantáció a NyárFa Dentnél

Győr Implantátum NyárFa Dent foghiány pótlása Győr szájsebészet fogászati implantáció

Mivel páciensenként eltérő az állcsont formája az implantátumok szempontjából, így nagy szakmai tudást és tapasztalatot igényel a fogászati implantáció. Ennek a speciális helyzetnek hatására egyéni felmérés és digitális kezelési terv elkészítése szükséges. Mivel a fogpótlások és fogászati implantátumok készítése, illetve felhelyezése nagy odafigyelést igényel a tartósság érdekében, így fontos a megfelelő, kellő jártassággal rendelkező szakember kiválasztása a kezelés megkezdése előtt.

Fogászati implantáció a megoldás egyetlen foghiány esetén

A hiányos fogsor amellett, hogy kihat az ember megjelenésére, befolyásolja többek közt a beszédet, a táplálkozást és a lelki állapotot is. Egy pozitív, boldog mosoly rengeteget számíthat az ember életében és mi a NyárFa Dentnél szeretnénk visszaadni magabiztosságod! 

De a foghiány nem csak esztétikai problémákat okoz, az egészséges fogak épségét és funkcionalitását is veszélyezteti. Az elvesztett fogak helyén üres tér marad, ez pedig a szomszédos fogak vándorlását indíthatja el, ami további problémákat eredményezhet.A fogak mozgása lehet függőleges és vízszintes irányú is. Az alsó-felső egymással szemben elhelyezkedő (antagonista) fogak megtámasztás nélkül függőleges irányba mozdulnak el, a felső fogak kilazulnak és fogékonnyá válnak a gyulladásra. A foghiány mellett elhelyezkedő fogak is igyekeznek betölteni az űrt, így bedőlnek az üres hely felé. Ennek következménye, hogy komplikálttá válik a fogak tisztántartása és a beszorult ételmaradékok fogszuvasodást indítanak el. 

Egyetlen fog elvesztése is felboríthatja a megfelelő rágófunkciót!

Ez nem csak fogászati problémát és állkapocsban jelentkező ízületi fájdalmat okoz, de az emésztőrendszerre is negatív hatást gyakorolhat.

A foghiány hatására a foggyökér elvesztésének következtében elkezd felszívódni a csontállomány, ez pedig nagyban korlátozhatja és drágítja az implantációs lehetőségeket. 

mosoly 1

Professzionális implantáció- megoldás teljes fogatlanságra

Mi, a NyárFa Dentnél, minden fogászati területen maximálisan biztosítjuk pácienseink számára a szükséges szakmai tudást és professzionális eszközöket. Mivel az implantáció egy modern fogászati technika, így kiemelten fontosnak tartjuk a megfelelő tájékoztatást. Teljes fogatlanság esetén 24 órán belül, egy ülésben, fix, azonnal terhelhető hosszútávú ideglenes fogsorhidat készítünk az All-on-4 implantációval. 

Az implnatcentrum oldalunkon mindent megtalálsz, amit az implantációról tudni érdemes!

Fogászati implantátum gondozása

dentálhigénikus Győr fogkőeltávolítás NyárFa Dent fogászati implantáció

Az implantátumokat, a saját fogakhoz hasonlóan, gondozni kell. Kiemelt szerepe van az otthoni speciális fogápolásnak, implantátum körüli nyálkahártya tisztításának!

FIGYELEM, az implantátum legnagyobb ellensége a fogkőben található baktérium! Bővebben a professzionális dentalhigiéniéről ITT olvashatsz!