Tel.: +3630/59-559-42           e-mail: info@nyarfadent.hu

1946488

Tel.: +3630/59-559-42          

Fogkőeltávolítás - professzionalis dentalhigiénia

professzionalis dentalhigiénia NyárFa Dent

Mi, a NyárFa Dent csapata, különös figyelmet fordítunk az egészséges fogak ápolására! Mi tudjuk, hogy a rendszeres fogkőeltávolítás az alapja az egészséges fogak megtartásának. Ha neked is ez a célod, akkor szükséges! Szakképzett és tapasztalt dentálhiginikusaink segítenek Neked!

A dentálhigiénés feladatok a fogkőeltávolítás mellett:

 • fogkőeltávolítás
 • plakkfeltárás
 • irányított biofilm terápia
 • szájhigiénés tanácsadás
 • instruálás, motiválás
 • fogpótlások tisztítása
 • implantátumok karbantartása
 • fogszabályozó készülékek tisztítása

Nem köztudott, hogy fogpótlások, koronák, hidak, implantátumok folyamatos utángondozása, ellenőrzése és tisztítása a kulcs a pótlás élettartalmának megnövelésére. Nyomon követjük a legújabb technikákat, így dentálhigiénikusaink folyamatos továbbképzéseken vesznek részt, hogy neked tökéletes kezelést adjanak.

A felsorolt feladatköröket dentálhigiénikusaink 3 éves alapképzés utáni továbbképzéseken sajátították el.

Dentálhigiénia – az előrelátó gondolkodás​​

professzionalis dentalhigiénia NyárFa Dent

A fogkőeltávolításokat kezeléseket féléves kontroll vizsgálatoknak is tekintheted, hisz dentálhigiénikusaink a legkisebb eltéréseket is észreveszik, mind természetes fogaidon, mind fogpótlásaid körül. Saját fogaid megtartása, implantátumok élettartama, fogpótlások hosszútávú használatához vezető út a professzionális dentálhigiéniai kezelés. Ezért javasoljuk a félévenkénti rendszeres dentálhigiénés kontrollt pácienseinknek.

Felhívjuk figyelmed, hogy a fogágybetegségek 90%-a félévenkénti fogkőeltávolítással elkerülhető!

EMS Biofilm terápia – a fogkőeltávolítás csúcsa!fogkőeltávolítás

 • fehérebb, egészséges fogak
 • fájdalommentes– a piezon technológiának köszönhetően
 • minimál invazív
 • instruálás, motiválás célzottan a jó szájhigiéné elérése érdekében
 • irányított biofilm terápia 8 lépésben

Az Ems profilaxis kezelés során 8 lépéses protokollt alkalmazzuk:

1. Értékelés: dentálhigiénikus felméri a fogaid és/vagy implantátumaid és a fogágyad állapotát

2. Feltárás: plakk festék segítségével megfestjük a biofilmet, így Neked is egyértelműen láthatóvá válnak a problémás, nehezen tisztítható területek. A feltárás a dentálhigiénikusainknak is segítséget nyújt az az alapos, tökéletes biofilm- és fogkőeltávolításban.

Fogkőeltávolítás - professzionalis dentalhigiénia

3. Motiválás: A dentálhigiénikustól tanácsokat kapsz, motivál téged. Kifejezetten a problémás területekre fókuszálunk!

4. Airflow kezelés: biofilm illetve friss fogkő eltávolítására alkalmas finomszemcsés por. Rendszeresen dentálhigiénés kezelésen részt vevő pácienseink kedvence. Fájdalommentes, alapos tisztítást nyújt. Fogszabályozót viselőknél, akár 6 éves gyerekeknél is tökéletesen, kíméletesen alkalmazható.

5. Perioflow kezelés: erősebb por, csak szükség esetén alkalmazzuk a makacs, idült fogkövek eltávolításához, parodontológiai tasakkezelések kiegészítéséhez.

6. Piezon fej: régóta kialakult és el nem távolított fogkő eltávolítására szolgáló fej.

7. Irányítás:  végső ellenőrzés, végső fluoridos védelem látják el fogaidat és kezelés utáni javaslatokat tesznek. Dentálhigiénikusaink tájékoztatnak Téged esetleges szuvas fogaidról vagy ha észlelik, fogágybetegség meglétéről. A kezelés eredménye lepedék és szennyeződés mentes fehér fogak. EMS kezelést követően közvetlenül kerülni kell a kávézást, dohányzást, alkoholfogyasztást. És még jó néhány praktikával ellátnak, hogyan őrizheted meg fogaid szépségét minél tovább.

8. Visszahívás – visszahívás gyakoriságát a dentálhigiénikusaink állapítják meg, a kiindulási állapotot figyelembe véve

Gondokozz előre! Szájhigiéniás Bérlet AJÁNDÉK E-FOGKEFÉVEL

Ha 3 alkalmas EMS dentálhigiéniás csomagot választod, akkor minden esetben adunk mellé ajándékba egy Philips Sonicare 3100-as elektromos fogkefe készüléket és dentálhigiénikusaink meglepnek egy ingyenes szájhigiéniás tanácsadással is. Vásárlástól számított 14 hónapon belül felhasználható.

Fogkőeltávolítás - professzionalis dentalhigiénia

Dentálhigiénia- A ragyogó fehér mosolyért!​

Dentálhigiénikusaink a fogkőeltávolítás mellett igény szerinti fogfehérítést is tudnak nyújtan Neked, hogy a magabiztosságod az egekbe repüljön! A NyárFa Dentnél dentálhigiénikusaink által kontrollált otthoni fogfehérítő rendszer, kék fénnyel világított rendelői fogfehérítés valamint a kíméletes és gyors dióda lézeres fogfehérítés közül választhatsz. A felsorolt kezelésekkel több árnyalattal világosabb fogszín is elérhető.
Tudod,egy megnyerő mosoly sokszor aranyat ér!

Dentálhigiénia – fogszabályozót viselőknek​

A rögzített fogszabályozó készülékeknél a páciensnek lehetőleg minden étkezés után, de minimum naponta 3-szor fogat kell mosnia. Tehát a fogakat és a készüléket együtt életed minden helyszínén meg kell tudnod mosni legyen az iskola, irodaház, gyár. Vidd magaddal fogkefédet!

A megfelelő szájhigiénia létfontosságú. Ennek hiányában fogszuvasodás és fogíny valamint ebből fogágygyulladás alakulhat ki. Nem gyártunk lyukas fogakat! A megfelelő otthoni fogmosási és szájhigiéniai technikáról a készülék felragasztása alkalmával tájékoztatunk és amennyiben szükséges, Megtanítunk fogat mosni! programunk alatt gyakorlatban is megmutatjuk a helyes fogmosási technikákat. A rögzített fogszabályozó készülék mellett bármilyen általános fogászati kezelés elvégezhető, ha esetleg szuvasság indul meg vagy gyulladt a fogágy. A fogszabályozó kezelés elkezdésének alapvető feltétele, hogy a szájhigiénia tökéletes, a fogazat szanált, a fogágy megfelelő állapotú, az íny pedig gyulladásmentes legyen. A rögzített fogszabályozó készülék esetén a páciens tökéletes szájhigiéniája mellett is rendszeresen, 3 havonta szükség van tisztításra, dentálhigiénés kezelésre, hogy a szájhigiénia minden szempontból tökéletes maradjon és a kezelés az elvárt esztétikai eredményt biztosítani tudja. Figyelem: rossz szájhigiénia és a dohányzás lassítja a fogak mozgathatóságát.

Dentálhigiénia – Kismamák figyelem! Az ínygyulladás koraszülést okozhat.

Fogkőeltávolítás - professzionalis dentalhigiénia NyárFa Dent

Terhességi ínygyulladás fő oka a hormonális változás, emiatt a kismamáknak fokozottan figyelni kell a helyes szájhigiénia, illetve a rendszeres fogkőeltávolításra!
Olvass többet a fogágybetegségről !