Tel.: +3630/59-559-42           e-mail: info@nyarfadent.hu

1946488

Tel.: +3630/59-559-42          

Gyermekfogászat

Gyermekfogászat

Tapasztalatunk szerint, egy negatív élmény a fogorvoshoz való hozzáállást egy egész életre meghatározza. Gyermekénél ez még lehet máshogy! Mentse meg a félelemtől! 

3 gyerekes szülőként tudjuk, hogy gyermekünk első fogászati élménye mennyire meghatározó. Nehéz kiválasztani azt a Rendelőt, ahol türelemmel és törődéssel foglalkoznak gyermekeinkkel. Családi fogászatunk a megelőzést és a rendszeres kontrol vizsgálatokat részesíti előnybe. Hiszünk abban, ha bizalmi kapcsolatba kerülünk gyermekkel, szülővel egyaránt, akkor fogászati problémák vidáman, stresszmentesen megoldhatók. Nyugodt hangulatban, nagy türelemmel várjuk a legkisebbeket is!

Mikor hozza gyermekét először?

NyárFa Dent

Az első találkozás fontosságát nem lehet elégszer hangsúlyozni! Sikeres együttműködés alapja a szülői tudatosság és példamutatás. Praxisunk során jól bevált recept az, hogy 3 éves koruk körül érkeznek az ovisok hozzánk először. 20 tejfog előtörése esetén teljes képet kapunk fogazatuk állapotáról, elhelyezkedéséről.
Érdemes saját, 6 havi szülői kontrollunk időpontjával összekötni. A gyermekek mintákon keresztül tanulnak. Ha anyának, apának is megnézi a doktor néni a fogát, akkor természetesnek veszi a gyermek, hogy neki is!

Mire kell felkészíteni gyermekét? avagy az első találkozás a fogorvossal.

Legfőképp arra, hogy a fogorvoshoz járás természetes, az egészséges élet része! Mutass példát az otthoni fogápolással és a fogorvosi kontrolokkal egyaránt!
A csemete találkozik a NyárFa Dent csapatával, a fényekkel, liftezünk egyet a szuper székben, megszámláljuk a fogait és nagyon, de nagyon megdicsérjük! Trauma vagy bármi kényszer nem éri gyermeked! Bátorsága miatt jutalomról gondoskodunk!

Mikor mossunk először fogat?

Az első fog előtörése után azonnal építsük be a fogmosás protokolját a napirendbe. Lányaim példáját alapul véve, sokkal könnyebb fiatal korban kialakítani és számon kérni egy rutin fogmosást, mint 2-3 éves korban új szokásként bevezetni bármit is. Holtpont mindig van, mindenkinél lesz, de megéri az átmeneti nehézséget keresztülvinni és a fogápolást, mint kötelező elemet beépíteni a mindennapok rutinjába. Gyermekek kézügyessége folyamatosan fejlődik. 6-7 éves korban éri el azt a finommechanikai mozgást, ami az önálló helyes fogmosáshoz szükséges. Kellő alapossággal nem könnyű fogat mosni! Egy gyermeknek szülői és fogorvosi motivációra, példára van szükségük a fogápolás területén.

gyermekfogászat

Mit tudsz tenni az egészséges tejfogakért?

7 tippel szolgálunk, ha ezt megfogadod, gyermeked előnnyel és magabiztossággal indul a fogászati kontrollok világába!

  • Viz oltja legjobban a szomjat!
  • esti fogmosás után már ne legyen étkezés, tej, kakaó!
  • kerüljük a folyamatos étkezést, napi 5-ször ideális
  • nyalókával, kemény cukorkával, gumicukorral meg se ismertessük őket, így nem is fog hiányozni nekik
  • ha édesség akkor süti, csoki, vitaminos “gumicukor”
  • szénsavas üdítőket kerüljük
  • ha lehet ne itassunk velük szörpöt, mézes, cukros teát, ha mégis csakis pohárból!

Lesz türelme a fogorvosnak?

Gyermekfogászatot kevés képzett szakorvos vállal. Sokszor hosszabb időt, sokkal több empátiát és türelmet igényelnek, mint a felnőtt páciensek. Fogászatunkat családok választják. Fontosnak tartjuk a gyerekek maximális türelemmel történő ellátását. Hiszünk abban, hogy a kicsiknek is játékosan el kell magyarázni, mi fog történni a szájukban. Fontos, hogy pozitív élményekkel engedjük kimenni az ajtón a gyerekeket, ezzel elősegítve a jövőbeli egészséges mosolyát. Bizalmukba férkőzni gyakran hosszas kihívást jelent, mind a fogorvosnak, mind az őt segítő asszisztensnőnek. Esetenként szükségesnek véljük a beszoktatás intézményének használatát. Többszöri visszahívással a gyermek bizalmába tudunk férkőzni, így egyenes az út a sikeres kezelésig.

A NyárFa Dent fogászatban a prevenciót és a szakmai precizitást és a törődést mind a gyermek, mind a szülő maximálisan megkapja, még akkor is, ha ez extra többszöri visszahívást, fokozott koncentrációt, mentális terhelést jelent szakorvosainknak.

A gyermekfogászatunk árait a fentiek figyelembevételével, a szakmai hozzáértéssel és a rendelő fix, időarányos költségeivel arányosan határoztuk meg.