Tel.: +3630/59-559-42           e-mail: info@nyarfadent.hu

1946488

Tel.: +3630/59-559-42          

Implantátum- fix fogpótlás

1

Implantátum fogpótlás: Hány fogat lehet pótolni?

Ha egy páciensnél részleges foghiány áll fenn, akkor 2 vagy akár több egymás mellett lévő fog is hiányzik. Implantátummal fogpótlást  oldalanként 2, 3 vagy akár 5 fog helyére is lehet pótolni, a saját, egészséges fogak lecsiszolása nélkül, hiszen az implantációnak köszönhetően korona vagy híd építhető a foghiány implantátum pótlásához, hosszú távú megoldásként.  

Implantátum fogpótlás: rögzített FIX hídpótlások

Jellemzően a kisőrlőfogak és a őrlőfogak pótlásakor használunk 2 vagy 3  implantátumon rögzített implantátumba csavarazható csodálatos esztétikájú cirkónium vagy költséghatékonyabb, de mutatós hagyományos fémkerámia hidat. Ezekkel a behelyezett implantátumokkal visszakapják az érintett páciensek a rágóképességüket. Újra jóízűen tudnak táplálkozni és a mosolyzónájuk is hibátlan lesz.

A másik fő területe a az implantátumon rörgzített rövid hidaknak az előrehaladott parodontológiai betegségben szenvedők tipikus fogelvesztési területe az alsó 4 kisörlőfog. A betegségben a magyar lakosság 90%-a szenved!

Olvass róla többet ITT!

Győr Implantátum NyárFa Dent foghiány pótlása Győr szájsebészet

Miért csavarral rögzítjük az implantátumra készült fogpótlásokat?

Szereljünk implantátumot!  🙂

Az implantátumot úgy kell elképzelni, mint egy legót, össze lehet szerelni, szét lehet szedni, évek múltával új elemeket lehet rácsavarozni. Két féle technikával rögzülhet a híd vagy a korona az implantátumokra. Az alábbiakban pár mondatban összefoglalom Nektek:

 

  • Ragasztott: az implantátum köztes elemét egy átmenőcsavarral rögzítjük az implantátum belső csavarmenetébe. Ezt 15-25 Ncm-rel, nyomatékkulccsal húzzuk meg. Az így kapott „csonkra”, ami egy lecsiszolt fognak felel meg, ragasztócementtel rögzítjük a hidat vagy koronát. 

 

  • Csavaros: a technika laboratóriumban összecementezi az implantátum köztes elemét (felépítményt) a végleges koronával, úgy hogy, hogy a korona láthatatlan részén vagy őrlő fogak esetében a rágófelszínen egy pici hézagot hagy. Ezen keresztül tudjuk bevezetni a csavarhúzót és a fent említett nyomatékkal rögzíteni az implantátum felépítményét. Majd megfelelő rétegzéssel, esztétikus töméssel zárjuk a rést.

 

Az implantátumot úgy kell elképzelni, mint egy legót, össze lehet szerelni, szét lehet szedni, évek múltával új elemeket lehet rácsavarozni. Két féle technikával rögzülhet a híd vagy a korona az implantátumokra. Az alábbiakban pár mondatban összefoglalom Nektek:

Mi, a NyárFa Dentnél, 99%-ban a csavarost megoldást alkalmazzuk, mert így szükség esetén, az elkészült végleges korona vagy híd sérülése, cseréje nélkül férünk hozzá az implantátumhoz.

Nem jelent problémát a 

  • tisztítás, speciális fogkőeltávolítás
  • esetleges lepattant kerámiadarabka technikai javítása
  • meglazult átmenőcsavar meghúzása

Implantátumra fogpótlás: Mi a teendő, ha több fogat kell pótolni?

Ha egymás mellett több foghiány helyezkedik el, akkor az implantátumokon rögzített koronák, vagy a híd biztosítja a tökéletes megoldást!

Az implantátum beültetése előtt számos egyéni tényezőt figyelembe kell venni, kiemelt figyelmet fordítva az implantátum pozíciójának tervezésére. A folyamat előtt fontos megvizsgálni például a foghiány és a csontsorvadás mértékét. 2 beültetett implantátummal 3 fog pótolható, míg 3 implantátumra akár már 5 fog is rögzíthető. Tehát 1 implantátum 1,5 fogat képes helyettesíteni.

Olvass többet az implantátum behelyezéséről ITT !

Fogpótlás Győr NyárFa Dent