Tel.: +3630/59-559-42           e-mail: info@nyarfadent.hu

1946488

Tel.: +3630/59-559-42          

Fogászati Implantátumok

implantáció Győr NyárFa Dent Szájsebészet

Fogászati implantátumok

Ha foghiánnyal küzdesz, azonban egészséges fogaid jelenlegi állapotukban szeretnéd megőrizni, elkerülve azok lecsiszoltatását, akkor a fogászati implantátumok jelenthetik a legjobb megoldást. A fogászati implantátum mára már az egyik legsikeresebb fogpótlási eszközzé vált, világszerte rengeteg nagy tudású szakember ajánlja.

Mi az a fogászati implantátum?

A kezelési módszer célja a hiányzó fog, valamint a fogak gyökereinek pótlása és helyettesítése. Ez a folyamat az állcsontban történik, hogy minél tartósabb és természetesebb érzést adó pótlás legyen kialakítható. A fogászati implantátum tulajdonképpen egy speciálisan létrehozott titán csavar, aminek a felszíni megmunkálása teszi lehetővé az állcsontban való rögzülést. Egy finommechanikai csatlakozási rendszer biztosítja a fogpótlás rögzítését az implantátumhoz. Annak érdekében, hogy az implantáció igazán tartós és egyben bármikor javítható legyen, a fogpótlást egy rejtett csavarral rögzítjük az implantátumhoz.

Ez a megoldás 20-25 évre, de akár egy teljes életre is kiváló megoldást jelent! Az utánkövetés és a rendszeres kontroll nagyon fontos ebben az esetben is, hiszen egy fogorvos kellő szakértelemmel fel tudja ismerni, ha a fogpótlás javításra szorul.

fogaszáti implantátum Győr szájsebészet Nobel

Miért van implantátumokra szükség?

A hiányos fogsor amellett, hogy kihat az ember megjelenésére, befolyásolhatja még a beszédet, a táplálkozást és a lelki állapotot is. Egy pozitív, boldog mosoly rengeteget számíthat az ember életében és mi, a NyárFa Dentnél, szeretnénk visszaadni pácienseink magabiztosságát! A fogászati implantátumok megfelelő stabilitást biztosítanak, így a fogak használata végre újra komfortossá válik. Ez az eszköz leveszi a túlzott terhelést az egészséges fogakról, így teljes fogsor élettartama megnövekszik.  

Ez a módszer rögzített, fix fogpótlások elkészítésére is lehetőséget biztosít. A fogpótlás közvetlenül a foghiány helyére készíthető és még az egészséges fogakat sem kell lecsiszolni a foghiány megszüntetése érdekében. Az sem akadály, ha nem csak egy fog pótlására van szükség, hiszen az implantátumok a hídpótlás pilléreiként is funkcionálhatnak, így elkerülhető a kivehető fogpótlás készítése is. 

Kinek lehet fogászati implantátuma?

A fogászati implantátum behelyezése egy szájsebészeti eljárás, amely helyi érzéstelenítéssel végezhető el. Ez a beavatkozás mindenki számára elérhető, kivéve ha a páciens általános egészségi állapota nem enged meg szájsebészeti beavatkozást. Mivel páciensenként eltérő az állcsont formája az implantátumok szempontjából, így minden esetben egyénileg kell mérlegelni és megtervezni a fogászati implantátum behelyezését.

Mennyi időt vesz igénybe az implantátum behelyezése?

Az implantációs folyamatban nagyjából 3-6 hónap csontosodási idővel kell számolni, majd ezt követően készíthető el a végleges fogpótlás. Pácienseinknek ez idő alatt sem kell aggódniuk, hiszen a várakozási időszak alatt ideiglenes fogpótlás biztosítható. 

Mosolyzónában, ha gyulladásmentes közegben tudunk dolgozni és a csontminőség is megfelelő stabilitást biztosít a frissen behelyezett implantátumnak, akkor Dr. Nyárády Zoltán szájsebészünk azonnali ideiglenes koronát készít. Ez már az implantációt követően 3-6 munkanappal megvalósítható, amelynek keretében hosszú távú ideiglenes fix pótlást biztosítunk a pacienseinknek, hogy ne kelljen lemondaniuk az elvárt életminőségről. 

A beavatkozást követően szükség lehet néhány napig tartó odafigyelésre és pihenésre, ezt követően már vissza is lehet térni a hétköznapi életvitelhez. Az implantátumok gyógyulását követően elkészülhetnek a végleges koronák, hidak vagy fogsorok. A rendszeres fogorvosi vizsgálatok nagyon fontosak! A már gyógyult implantátum legnagyobb ellensége a fogkő okozta periimplantitis.

foghiány imlpantátum fogpótlás nyárfadent Győr szájsebészet
Győr szájsebészet Zygoma fix implantátum

Hogyan rögzíthető az implantátum az állcsontba?

Minden implantáció tervezéssel kezdődik! Rendelőnkben található professzionális eszközeinkkel kialakítjuk a megfelelő méretű furatot az állcsontban, ezt követően pedig betekerjük a helyére a fogászati implantátumot. Szájsebészünk a minimálinvazív implantáció technikájával 80%-ban metszés és varrat behelyezése nélkül dolgozik! Amennyiben szükséges, az implantátum behelyezését követően néhány öltéssel összehúzzuk az ínyt az érintett területen, majd egy héttel később eltávolítjuk a varratokat is. Nem csak az állkapocs formája, de az állkapocs csontmennyisége is páciensenként változó, így minden páciensüknek személyre szabott figyelmet és kezelési tervet biztosítunk. Az implantátum gyártói és a szakképzett fogorvosok, szakemberek is nagy erőkkel törekszenek az egyszerű és biztonságos implantátum behelyezési technikák kialakítására. Ennek köszönhetően mára már olyan implantátumok is beszerezhetőek, amelyek különleges adottságokkal rendelkező páciensek esetén is megállják a helyüket, például olyan esetekben, amikor kifejezetten kevés állcsont mennyiség áll rendelkezésre az implantációhoz.

fogaszáti implantátum Győr szájsebészet Nobel

Milyen előnyei vannak a fogászati implantátumoknak?

  • Természetes megjelenés

Az implantátumokon rögzített fogak előnyös megjelenést biztosítanak, hiszen a pótolt fogak és a pótlások nem különböztethetőek meg egymástól, teljesen természetes hatás érhető el velük.

  • Tartós és biztonságos

Az implantátumok az állcsontba kerülnek beültetésre, így ez a fogpótlási módszer egy életre szól.

  • Nem kell lemondani az elvárt életminőségről és a komfortról.

A fogászati implantátumok rendkívül jól funkcionálnak, beültetésükkel a megfelelő rágófunkció is visszaállítható. Ezek az implantátumok nagyon közel állnak a természetes fogak érzetéhez.

  • Az implantátumok az egészséges fogak épségét is tovább óvják.
  • Fogászati implantátum beültetésekor nem szükséges lecsiszolni az egészséges fogakat!
  • A beültetett implantátum segít visszanyerni a régi arcvonásokat.
  • A rágófunkciók helyreállításával a csontsorvadási folyamatok is megakadályozhatók, miközben pácienseink régi arcvonásaikat is visszanyerhetik.
  • Gazdaságos, hosszútávú megoldás.

A jó minőségű fogászati implantátumok egy életre szólnak, ha nem hanyagolod el. Ugyan úgy karban kell tartani, mint az autókat. Időnként szervizelni kell. 🙂

A rendszeres félévenkénti kontroll vizsgálatokon meg kell jeleni, így egy rendkívül gazdaságos, hosszútávú, akár életre szóló fogpótló megoldásról beszélünk az implantáció kapcsán.

implantáció Győr szájsebészet Nobel

Implantáció közben

fogaszáti implantátum Győr szájsebészet Nobel

Közvetlenül az implantáció befejezése után

All-on-4 implantáció a NyárFa Dentnél

Ez a fajta implantáció Prof. Dr. Paulo Malo, világhírű implantológus nevéhez köthető. Dr. Nyárády Zoltán szájsebészünk a Malo Klinikán, Lisszabonban, sajátította el az All-on-4 technikát.  A NyárFa Dentnél kizárólag a professzor cége, a Nobel Biocare által szabadalmaztatott, eredeti technológiai megoldásokat alkalmazzuk.

Hatékonyságáról már 30 éve bizonyít az All-On-4 implantációs technika, hiszen nem csak számos műtéti, de idő-és anyagbeli megtakarítás is elérhető általa.

Az All-On-4 implantáció előnyei

Ennek az implantáció típusnak lényege, hogy mindössze egy szájsebészeti beavatkozás elegendő teljes fix fogpótlás készítésekor. Még kedvezőtlen csontkínálat esetén is felhasználható az a módszer, amely során alsó illetve felső fogívenként 4 implantátumon rögzített körhíd kerül felhelyezésre. 24 órán belül fogatlan állcsontból fix csavaros fogsort készítünk!