Tel.: +3630/59-559-42           e-mail: info@nyarfadent.hu

1946488

Tel.: +3630/59-559-42          

Fogpótlás

Fogpótlás Győr NyárFa Dent

A foghiány még napjainkban is rendkívül sokakat érint. A probléma kezelése nem csak esztétikai okokból nagyon fontos, hiszen a fogpótlás egészségügyi és kényelmi szempontból is elengedhetetlen. Jelentős szempont, hogy az érintettek még időben professzionális ellátásban részesüljenek és minél hamarabb jussanak fogpótláshoz. Mi a NyárFa Dentnél, személyre szabott kezelési terveket dolgozunk ki a fogpótlás lehetőségeiről, annak érdekében, hogy visszaadjuk pácienseink korábbi életminőségét!

fogpótlás

A fogpótlás szerepe

A fogpótlás hosszú múltra eredeztethető vissza, azonban a beavatkozás célja nem változott az idő múlásával. A pótlás szerepe mindig is a foghiányok által eredményezett funkcióbeli és esztétikai hiányosságok megszüntetése volt, illetve az eredeti állapot visszaállítása. Ennek elérése érdekében a NyárFa Dentnél korszerű eszközökkel és a lehető legnagyobb odafigyeléssel, szakértelemmel és empátiával dolgozunk.

Mikor lehet szükség fogpótlásra?

Az elől, vagy látható helyen lévő kisebb foghiány rendkívül negatív hatással lehet nem csak a páciens önbizalmára és magabiztosságára, de akár társadalmi megítélésére is. Egy esztétikus fogpótlás tökéletes megoldást nyújt ezekben az esetekben. Ezek a kisebb foghiányok fogászati problémák okozói is lehetnek. A szomszédos fogak könnyen elmozdulhatnak, ebben az esetben funkcionalitásuk is gyengül. Épp ezért, ha nem kerül sor időben a fogpótlásra, az további fogak elvesztését eredményezheti. Emellett a foghiány melletti fogak nagyobb eséllyel szuvasodhatnak, ez később szintén komoly problémák okozója lehet. A nagyobb foghiányok jelentős életminőség romlást okozhatnak, hiszen az érintettek nem csak esztétikai, lelki és szociális nehézségekkel kell hogy szembesüljenek.

Fogpótlás Győr NyárFa Dent Implantáció Győr

A foghiányok sajnos az általános egészségügyi állapotra is kihatnak, így nagyon fontos, hogy a páciensek professzionális segítségben részesüljenek. A nagy foghiány jelentősen megnehezíti, vagy akár szinte el is lehetetleníti a megfelelő étkezést. A NyárFa Dentben azért dolgozunk, hogy ez ne következhessen be, hiszen egy fogászati probléma akár emésztőrendszeri, általános egészségbeli és lelki állapotromláshoz vezethet. A nagyobb foghiányok helyreállítására fogpótlással van lehetőség, célunk, hogy ezeket a problémákat a lehető legnagyobb profizmussal tudjuk kezelni.

Magas minőségű fogpótlás a NyárFa Dentnél

Mi a NyárFa Dentnél pácienseink érdekeit nézzük, így gondoskodunk arról, hogy a szakembereink által készített fogpótlás ne csak esztétikus, de kényelmes és tartós is legyen. Ezen elvárások teljesítése azért lehetséges, mert fogorvosaink naprakész tudással rendelkeznek, illetve az általuk felhasznált anyagok kiváló minőséget képviselnek. A tökéletes fogpótlás
elkészítése nagy szakértelmet igényel, de számunkra ez nem akadály!

Milyen módszerek vannak a fogpótlásra?

Fogpótlás - szóló korona

Olyan esetekben, mikor nem áll fenn foghiány, de valamilyen oknál fogva mégis szükség van a fog megerősítésére, vagy esztétikai helyreállítására, a szóló korona jelentheti a megoldást. Annak ellenére, hogy ez nem valódi fogpótlás, mégis fogpótlási metódussal dolgozunk. Szóló foghiány esetén implantátum beültetését javasoljuk, ugyanis ez a legkorszerűbb és legkíméletesebb módja a fogpótlásnak. Implantátum alkalmazása esetén elkerülhető a szomszédos egészséges fogak lecsiszolása, így a foghiány megszüntetése miatt nem kell feláldozni a fogak épségét.

0 1

Háromnál kevesebb fog hiányának pótlása

Egy kisebb foghiány esetén a foghiánnyal szomszédos fogakra ragasztott híd is megoldást jelenthet, nagy odafigyeléssel ilyen esetben a fogak lecsiszolása is elkerülhető. Nagyobb foghiány esetén a híd elkészítéséhez mindenképpen szükség van a foghiánnyal szomszédos fogak nagy odafigyeléssel végzett lecsiszolására, hiszen ezek fognak a híd pillérjeiként funkcionálni. Az esztétikus koronák és hidak CAD-CAM eljárással készülnek. Így biztosítjuk a tökéletes pontosságot és esztétikai megjelenést a fogpótlásoknak. Lehetőséget biztosítunk nyers próbára, ahol pácienseink igényei szerint formai és színbeli egyediség adható a fogaknak. Összetett esetekben ideiglenes, technikus által készített műanyag fogpótlás igénybevételére is van lehetőség. Ezt követően ragasztócementtel rögzítjük az elkészült fogműveket helyreállítva a foghiányt és minden páciensünk magabiztos mosollyal hagyhatja el rendelőnket. A fogak lecsiszolásának elkerülése érdekében érdemes lehet fogászati implantátumban is gondolkodni, hiszen azok a foghiány helyére kerülnek beültetésre és a fogpótlások az implantátumokon rögzülnek, a tartóssághoz nincs szükség a szomszédos fogak bevonására.

Nagyobb foghiány fogpótlása

Ha nagyobb foghiány pótlására van lehetőség, a fogpótlás kiválasztása sokkal összetettebbé válik. Ilyen helyzetekben a fogorvosaink szakértelme is kiemelt szerepet kap, azonban pácienseink kényelme válik a legfontosabb szemponttá. Több fog pótlása esetén is fix fogpótlásra törekszünk, épp ezért a fogászati implantátumok fokozatosan egyre nagyobb szerepet kapnak. Ez abból adódik, hogy nagyobb foghiányok esetén a rögzített fogpótlások készítését gyakran már csak implantátumok segítségével lehet kivitelezni. A fogorvos és a páciens közös döntésén múlik, hogy milyen módszerrel szüntetik meg a foghiányt. Egy minden részletre kiterjedő konzultáció során van lehetőség leegyeztetni a különböző opciók előnyeit, illetve hátrányait. Ha a választás az implantátumok nélküli fogpótlás készítésre esik, fogászati híd használatával is van lehetőség akár több fog pótlására. További megoldás lehet még akár a kombinált fogpótlás is, ez fix és kivehető fogpótlások kombinációjából tevődik össze.

fogágybetegség Győr parodontológus NyárFa Dent

Teljes foghiány pótlása

Ha a rendelőnkbe látogató páciens fogai már nem megmenthetőek, vagy ha úgy érkezik az első konzultációra, hogy már az összes fogát elveszítette, akkor is tudunk segítséget nyújtani. Ilyen helyzetekben a rögzített fogpótlás jelentheti a megoldást a problémára. Ennek a módszernek a segítségével pácienseink akár 24 órán belül visszanyerhetik megszokott életminőségüket, önbizalmukat, illetve mosolyukat az All-on-4 technika segítségével. Mi a NyárFa Dentnél törődünk pácienseink igényeivel és boldogságával! Teljes fogpótlás esetén vagy implantátumokra rögzített fogpótlásra, vagy pedig kivehető fogpótlásra van lehetőség.