Tel.: +3630/59-559-42           e-mail: info@nyarfadent.hu

1946488

Tel.: +3630/59-559-42          

Tedd a hangsúlyt a megelőzésre, ne várd meg, hogy fájjon!

A fogínygyulladás és más ínybetegségek sajnos rendkívül gyakori problémának számítanak, de sokan csak akkor fordulnak fogorvoshoz, amikor a tünetek nem csak fájdalmasak és súlyosak, de akár további betegségek kiváltó okai lehetnek. Látogass el hozzánk győri rendelőnkbe, hiszen mi, a Nyárfa Dentnél professzionális segítséget nyújtunk pácienseinknek. A fogínyproblémák időben megkezdett kezelésével és különböző megelőzési stratégiákkal hosszú távon megőrizhető a fogak és az íny egészsége.

A parodontológia a fogászat azon szakága, amely a fogágy betegségeinek megelőzésével és gyógyításával foglalkozik. A fogágyat érintő betegségeknek széles a skálája, az ínyvérzéstől kezdve, a fogelvesztéshez vezető fogágybetegségig.

A megelőzés jelentősége

A megelőzés a fogágybetegség elkerülésének kulcsfontosságú eleme. A megfelelő otthoni szájhigiénés rutin kialakítása elengedhetetlen az egészséges fogíny megtartásához. Félévente érdemes bejelentkezni fogászati ellenőrzésekre, hogy a kialakulóban lévő problémák még időben kezelhetőek legyenek. A fogágybetegségek 90%-a félévenkénti fogkőeltávolítással elkerülhető!

A Nyárfa Dentnél kiemelt figyelmet fektetünk a prevencióra, célunk, hogy az otthoni szájápolásod is professzionális legyen!

image

A fogíny gyulladásának kezelés

Az ínygyulladás első tünetei közé tartozik a fogíny vérzése és az ínyduzzanat. Ha nem kezelik időben, az ínygyulladás súlyosbodhat, és a fogakat és a csontot is érintheti. A megfelelő kezelés elkezdése hatékonyan kezeli a tüneteket és megakadályozza a további problémák kialakulását. A fogínygyulladás kezelése fájdalommentes és egyszerű, ehhez az első lépés a szakember által végzett fogászati vizsgálat.

A kezelési lehetőségek közé tartoznak a fogkő eltávolítása és az íny alatti terület depurálása, fogvesztés esetén pedig a különböző fogpótlások. Segítünk a megfelelő kezelési terv kialakításában, figyelembe véve pácienseink egyedi igényeit és aktuális állapotukat, ezzel biztosítva, hogy a kezelés fájdalommentes és eredményes legyen.

További bejegyzéseink

Az all-on-4 implantátum előnyei és felhelyezése

Több mint 30 éve bizonyítja hatékonyságát az all-on-4 implantációs technika, amely idő – és anyagbeli megtakarítást is eredményez. Sajnos sokan félnek a beavatkozástól, ugyanis például elsorvadt csont hiánya miatt nem mernek belevágni egy hosszadalmas és drága csontpótlásos-implantációs procedúrába. Az all-on-4 kezelés éppen ezeknek a pácienseknek lett kitalálva, hiszen egyetlen műtéttel, akár jelentős csonthiány esetén is alkalmazható.

Betétek fajtái – mit takar az inlay, onlay és overlay kifejezés?

A betétek fajtái többfélék lehetnek a fogászati szektor rohamos fejlődésének köszönhetően. Ezek azok, a fogtechnikus által készített tömések, amik még nem minősülnek koronának, de már többek egy hagyományos tömésnél. Három fajtáját különböztetjük meg, ezek az inlay, az onlay és az overlay, amelyek nem különböznek sokban, csak a felületük nagyságában és elhelyezésükben. Lássuk azokat a betétek fajtáit, amiket kiterjedt szuvasodás esetén használunk!

Mit érdemes tudni a fogimplatátumokról?

A fogimplantátumokat olyan esetekben érdemes alkalmazni, amikor egy páciens egy vagy több fogát elveszítette, és szeretné pótolni őket egy stabil, időtálló megoldással. A beültetett implantátumok tulajdonképpen kis csavarok, amelyeket az állcsontba helyezünk be a művelet során, ezekre kerül a protézis vagy a korona. De ne szaladjunk ennyire előre, először járjuk körbe a fogimplantátumok világát!