Tel.: +3630/59-559-42           e-mail: info@nyarfadent.hu

1946488

Tel.: +3630/59-559-42          

Tedd a hangsúlyt a megelőzésre, ne várd meg, hogy fájjon!

A fogínygyulladás és más ínybetegségek sajnos rendkívül gyakori problémának számítanak, de sokan csak akkor fordulnak fogorvoshoz, amikor a tünetek nem csak fájdalmasak és súlyosak, de akár további betegségek kiváltó okai lehetnek. Látogass el hozzánk győri rendelőnkbe, hiszen mi, a Nyárfa Dentnél professzionális segítséget nyújtunk pácienseinknek. A fogínyproblémák időben megkezdett kezelésével és különböző megelőzési stratégiákkal hosszú távon megőrizhető a fogak és az íny egészsége.

A parodontológia a fogászat azon szakága, amely a fogágy betegségeinek megelőzésével és gyógyításával foglalkozik. A fogágyat érintő betegségeknek széles a skálája, az ínyvérzéstől kezdve, a fogelvesztéshez vezető fogágybetegségig.

A megelőzés jelentősége

A megelőzés a fogágybetegség elkerülésének kulcsfontosságú eleme. A megfelelő otthoni szájhigiénés rutin kialakítása elengedhetetlen az egészséges fogíny megtartásához. Félévente érdemes bejelentkezni fogászati ellenőrzésekre, hogy a kialakulóban lévő problémák még időben kezelhetőek legyenek. A fogágybetegségek 90%-a félévenkénti fogkőeltávolítással elkerülhető!

A Nyárfa Dentnél kiemelt figyelmet fektetünk a prevencióra, célunk, hogy az otthoni szájápolásod is professzionális legyen!

image

A fogíny gyulladásának kezelés

Az ínygyulladás első tünetei közé tartozik a fogíny vérzése és az ínyduzzanat. Ha nem kezelik időben, az ínygyulladás súlyosbodhat, és a fogakat és a csontot is érintheti. A megfelelő kezelés elkezdése hatékonyan kezeli a tüneteket és megakadályozza a további problémák kialakulását. A fogínygyulladás kezelése fájdalommentes és egyszerű, ehhez az első lépés a szakember által végzett fogászati vizsgálat.

A kezelési lehetőségek közé tartoznak a fogkő eltávolítása és az íny alatti terület depurálása, fogvesztés esetén pedig a különböző fogpótlások. Segítünk a megfelelő kezelési terv kialakításában, figyelembe véve pácienseink egyedi igényeit és aktuális állapotukat, ezzel biztosítva, hogy a kezelés fájdalommentes és eredményes legyen.

További bejegyzéseink

Mit érdemes tudnod a fogfehérítésről?

A fogfehérítés egy rendkívül nagy népszerűségnek örvendő szájhigiéniai szolgáltatás. Épp ezért pácienseink, fogorvosi rendelőnkben különböző fogfehérítési módszerek közül választhatják ki számukra megfelelőt. Akár már a 1-1,5 órás kezelés alatt is látványos eredmény érhető el.

Parodontológia – Az Igazi Csapatmunka

A parodontológia az a fogászati szakterület, amely a fogágy betegségeinek megelőzésével és kezelésével foglalkozik. A fogágyat érintő betegségeknek széles a skálája, az ínyvérzéstől kezdve, a fogelvesztéshez vezető fogágybetegségig.