Tel.: +3630/59-559-42           e-mail: info@nyarfadent.hu

1946488

Tel.: +3630/59-559-42          

Nyerj velünk bepillantást a különböző fogtechnikai megoldásokba!

A fogászati technológiák folyamatosan fejlődnek, így hozva áttöréseket az ellátás minőségében és hatékonyságában. Győrben mi is a legmodernebb fogtechnikai megoldásokat alkalmazzuk, hogy pácienseink számára a legjobb ellátást biztosíthassuk. A Nyárfa Dent fogászati rendelőben professzionális és fájdalommentes fogtechnikai szolgáltatásokat kínálunk. Az elkötelezettségünk a minőség, a személyre szabott kezelés és a prevenció iránt lehetővé teszi, hogy minden páciensünk elégedetten távozzon tőlünk.

Mi is az a fogtechnika?

A fogtechnika  a fogak helyreállításával és esztétikai javításával foglalkozik. A fogtechnikusok speciális ismeretekkel és készségekkel rendelkeznek, hogy egyedi fogpótlásokat, fogmegtartó eszközöket és esztétikai megoldásokat készítsenek a fogorvosok által meghatározott szakszerű tervek alapján. A napjainkban használt minőségi anyagok már lehetővé teszik a természetes kinézetű és tartós fogpótlások létrehozását.

Az egyik legfontosabb fogtechnikai eljárás a fogpótlás. A fogpótlások lehetnek kivehetőek vagy rögzítettek. Az eljárás során szakembereink hiányzó fogakat helyettesítenek, vagy sérül fogakat állítanak helyre. A fogpótlások készítésekor a fogtechnikusok különféle anyagokat használhatnak, ezek közé tartozik például a porcelán és a különböző fémek. Az egyik legelterjedtebb fogpótlási megoldás a fogászati korona. Ez javítja a fog megjelenését, tartósságot és funkcionalitást biztosítva.

image 1

Az implantátumok is fontos szerepet játszanak a fogtechnikában. Az implantátumok olyan mesterséges foggyökeret jelentenek, amelyeket a fogínybe helyeznek. Ezekre az implantátumokra fogpótlások, például koronák vagy hídak rögzíthetők, hogy helyettesítsék a hiányzó fogakat. Az implantátumok rendkívül tartósak és természetes kinézetűek, hozzájárulva páciensek magabiztos mosolyához és az étkezési funkciók helyreállításához.

Az esztétikai fogtechnika fontos terület, mely magában foglalja a fogak fehérítését, a fogformázást és más eljárásokat, amelyek célja a mosoly esztétikai megjelenésének javítása. A fogtechnikusok különleges figyelmet fordítanak a fogak színének és alakjának tökéletesítésére, hogy természetes és szép eredményeket érjenek el.

Miért válassz minket?

A Nyárfa Dent fogászati rendelőt különlegessé teszi, hogy rendelkezünk a legmodernebb technológiával és olyan elismert szakemberekkel, akik naprakészek a legújabb fogászati eljárásokban. A folyamat során részletesen megvizsgálják páciensek fogait és igényeit, majd személyre szabott fogpótlásokat és más esztétikai megoldásokat valósítanak meg. A Nyárfa Dentben azért dolgozunk, hogy páciensei elégedettek legyenek és önbizalommal mosolyogjanak.

További bejegyzéseink

Az all-on-4 implantátum előnyei és felhelyezése

Több mint 30 éve bizonyítja hatékonyságát az all-on-4 implantációs technika, amely idő – és anyagbeli megtakarítást is eredményez. Sajnos sokan félnek a beavatkozástól, ugyanis például elsorvadt csont hiánya miatt nem mernek belevágni egy hosszadalmas és drága csontpótlásos-implantációs procedúrába. Az all-on-4 kezelés éppen ezeknek a pácienseknek lett kitalálva, hiszen egyetlen műtéttel, akár jelentős csonthiány esetén is alkalmazható.

Betétek fajtái – mit takar az inlay, onlay és overlay kifejezés?

A betétek fajtái többfélék lehetnek a fogászati szektor rohamos fejlődésének köszönhetően. Ezek azok, a fogtechnikus által készített tömések, amik még nem minősülnek koronának, de már többek egy hagyományos tömésnél. Három fajtáját különböztetjük meg, ezek az inlay, az onlay és az overlay, amelyek nem különböznek sokban, csak a felületük nagyságában és elhelyezésükben. Lássuk azokat a betétek fajtáit, amiket kiterjedt szuvasodás esetén használunk!

Mit érdemes tudni a fogimplatátumokról?

A fogimplantátumokat olyan esetekben érdemes alkalmazni, amikor egy páciens egy vagy több fogát elveszítette, és szeretné pótolni őket egy stabil, időtálló megoldással. A beültetett implantátumok tulajdonképpen kis csavarok, amelyeket az állcsontba helyezünk be a művelet során, ezekre kerül a protézis vagy a korona. De ne szaladjunk ennyire előre, először járjuk körbe a fogimplantátumok világát!