Tel.: +3630/59-559-42           e-mail: info@nyarfadent.hu

1946488

Tel.: +3630/59-559-42          

Mit érdemes tudnod a fogfehérítésről?

A fogfehérítés egy rendkívül nagy népszerűségnek örvendő szájhigiéniai szolgáltatás. Épp ezért pácienseink, fogorvosi rendelőnkben különböző fogfehérítési módszerek közül választhatják ki számukra megfelelőt. Akár már a 1-1,5 órás kezelés alatt is látványos eredmény érhető el.

Nagyon fontos, hogy ha teheted, mindenképpen rendelői fogfehérítést válassz, ugyanis a folyamatot magasan képzett dentálhigiénikusok végzik, így a végeredmény biztosan olyan lesz, amilyet szeretnél.

Mikor érdemes fogfehérítést választani?

Ha fiatalos megjelenésre, magabiztos mosolyra és fehér, foltmentes fogakra vágysz, mindenképpen Neked ajánljuk szolgáltatásunkat. A gondosan végzett rendelői fogfehérítésnek nincsen semmilyen hátránya a fogakra, az ínyre vagy a szervezet egészére nézve. 

Mivel azonnali eredmény érhető el, akkor is érdemes ellátogatnod hozzánk, ha közel van egy esemény, amelyen különösen számít a megjelenésed. Közeleg az esküvőd? Szeretnél fesztelenül bulizni a nyáron valamelyik fesztiválon? Esetleg egy nyaralásra, tárgyalásra vagy állásinterjúra készülsz? Vagy csak igazán jó benyomást akarsz tenni egy randin? Nem is kell jobb alkalom, látogass el hozzánk!

Mitől színeződnek el a fogaid?

A fogak elszíneződése bizonyos mértékig természetes, hiszen az általunk elfogyasztott ételek és italok, az életmódunk, a korábbi fogászati problémáink mind befolyással lehetnek a fogak árnyalatára. 

A túlzott kávé vagy tea fogyasztás és a dohányzás is nyomot hagy a fogakon. Bizonyos pigmentek idővel beépülnek a zománcréteg belsejébe, ezeket sajnos már nem lehet fogmosással, vagy egyszerű fogkőeltávolítással eltüntetni. Ezekben az esetekben a fogfehérítés jelenti a megoldást. 

Milyen teendőid vannak a fogfehérítés előtt?

Mielőtt fogfehérítésen vennénk részt, mindenképpen érdemes szakorvossal is konzultálni az egyéni befolyásoló tényezőkről. A folyamat megkezdése előtt a fogak épségének érdekében ellenőrizni kell a már meglévő töméseket és kezelni kell az esetleges rejtett szuvasságokat. 

A fogfehérítés előtt elengedhetetlen a fogkő és a biofilm eltávolítása, ugyanis mindkettő jelentősen csökkentheti a fehérítés hatékonyságát és egységességét.

blog0802

Milyen teendőid vannak a fogfehérítés után?

A kezelés után 3 órán át nem szabad enni és fogat mosni. A fehérítést követő 24 órában folyadékként csak vizet fogyaszthatsz. A fogfehérítés tartósságát jelentősen befolyásolja az életmódod. Épp ezért dentálhigiénikusunk részletes tájékoztatóval látja el pácienseinket, hogy mivel őrizhetik meg évekig ragyogó fehér mosolyukat.

A kezelés után nagyjából 10-14 napig érdemes kerülni bizonyos ételeket a fogfehérítés tartósságának megőrzése érdekében. Nem javasolt például a következő ételek fogyasztása sem: paradicsom, cékla, fűszerpaprika, szörp, szénsavas italok, savas ételek, citrusfélék, csokoládé, vörösbor, tea, kávé, bogyós gyümölcsök, spenót, sárgarépa.

Ha szeretnél többet tudni a témában, keress minket bizalommal!

További bejegyzéseink

Parodontológia – Az Igazi Csapatmunka

A parodontológia az a fogászati szakterület, amely a fogágy betegségeinek megelőzésével és kezelésével foglalkozik. A fogágyat érintő betegségeknek széles a skálája, az ínyvérzéstől kezdve, a fogelvesztéshez vezető fogágybetegségig.