Tel.: +3630/59-559-42           e-mail: info@nyarfadent.hu

1946488

Tel.: +3630/59-559-42          

Az all-on-4 implantátum előnyei és felhelyezése

Több mint 30 éve bizonyítja hatékonyságát az all-on-4 implantációs technika, amely idő – és anyagbeli megtakarítást is eredményez. Sajnos sokan félnek a beavatkozástól, ugyanis például elsorvadt csont hiánya miatt nem mernek belevágni egy hosszadalmas és drága csontpótlásos-implantációs procedúrába. Az all-on-4 kezelés éppen ezeknek a pácienseknek lett kitalálva, hiszen egyetlen műtéttel, akár jelentős csonthiány esetén is alkalmazható.

Mit takar az  All-on-4 implantátum?

Az all-on-4 implantátum típus lényege, hogy mindössze egy szájsebészeti beavatkozás elegendő teljes fix fogpótlás készítésekor. Még kedvezőtlen csontkínálat esetén is alkalmazható ez a különleges módszer, amely során alsó, illetve felső fogívenként gyógyulás után 4 implantátumon rögzített, titánvázas körhíd kerül felhelyezésre. Alsó és felső állcsontnál is a frissen beültetett implantátumokra azonnal elkészül a rögzített ideiglenes híd és szinte rögtönl el is felejtheted a protézis használatát.

Mik az előnyei az all-on-4 implantátumnak?

Az all-on-4 implantátum a modern fogászat egyik legkiválóbb terméke, amely számtalan előnnyel bír. Néhány ezek közül:    

  • Mindössze csupán 24 óra alatt elkészíthető a hosszú távú, ideiglenes fix fogsorhíd.
  • Nem jelent problémát a kismértékű csontállomány, ugyanis a beavatkozás csontpótlás nélkül elvégezhető.
  • A legtöbb esetben nincs szükség átmeneti, kivehető fogsorra!
  • Meglévő, pontos fogsorral is tudnak dolgozni a profi szakembereink.
  • Megakadályozza az állcsont további sorvadását.
  • Egészséges, esztétikus mosoly akár egyetlen műtéttel.
1

Már az ideiglenes fogsor is megoldást jelent

Az all-on-4 implantátumok beépítése után a páciens egy ideiglenes fogsort kap a végleges elkészüléséig. Már ez is egy természetes kinézetű, esztétikailag remek megoldást nyújtó kiegészítő, amely funkciójában is bőven teljesíti az elvárásokat.  Ez egy rögzített fogsor, így nincs vele olyan probléma, mint a kivehető társaival. Ennek köszönhetően nem következik be se az íny, se a csont leépülése. Előbbi megfelelően gyógyul és készen áll a fix fogsor befogadására, mivel szinte azonnal felkerül az implantátumokhoz kapcsolódó rögzített, ideiglenes pótlás. 

Hogy zajlik egy ilyen fogászati beavatkozás?

Sokan félnek a fogászati beavatkozásoktól, azonban jelen esetben egy olyan kezelést végzünk a páciensen, ami a későbbiek során megkönnyíti majd az életét, ráadásul egyetlen egy műtétre van szüksége ahhoz, hogy az implantátumokat behelyezzük.

Első lépésként egy rövid konzultáció és vizsgálat után megbeszéljük a kezelési tervet. Ehhez tartjuk magunkat, figyelembe vesszük a páciens életmódját és kéréseit.

Ezután következik az egyetlen műtét, melynek során eltávolítjuk az esetlegesen meglévő, de már menthetetlen saját fogakat, valamint beültetjük az implantátumokat. Állcsontonként 4-6 implantátum beépítése lehetséges, amely csontkínálat függvénye.

Majd a gyors és szakszerű munkának köszönhetően, valamint az implantátumok azonnali terhelésének hála, akár 24 órán belül megtörténhet a hosszútávú, ideiglenes, rögzített hidak elkészítése a beültetett all-on-4 implantátumokra. A rendkívül gyors, azonban teljes mértékben precíz munkafolyamatok után, pácienseink hamar visszatérhetnek kényelmes és megszokott életvitelükhöz.

16

Minimum 6 hónap várakozási idő szükséges ahhoz, hogy az all-on-4 implantáció beültetése után megkapják pácienseink a végleges, titánvázas fogsorukat. Ennyi idő alatt csontosodik be ugyanis teljesen az implantátum, így ezelőtt semmiféleképpen nem szabad cserélni. Ezt követően tudjuk elkészíteni a végleges körhidakat. Mivel ilyenkor már az implantátumok jobban terhelhetőek, ennek köszönhetően a végleges híd az őrlőfogakat is visszaadja, a kisőrlő fogakig tartó ideiglenes híddal ellentétben. A páciensünk esztétikai preferenciáján alapul a végleges híd anyaga, hiszen többféle választási lehetőség is elérhető. A végleges híd elkészülési ideje alatt természetesen az ideiglenes továbbra is hordható.

Ahogy láthatod, az all-on-4 implantátum remek megoldást nyújt bármilyen korú, bármilyen csontszerkezettel rendelkező páciens esetén. Ha a te életed is megnehezíti a műfogsor, vagy foghiánnyal küzdesz, esetleg szeretnél esztétikus, szépen kinéző mosollyal élni, akkor keresd fel a NyárFa Dent csapatát, akik több évtizednyi tapasztalattal segítenek neked a megfelelő megoldás megtalálásában!

További bejegyzéseink

Betétek fajtái – mit takar az inlay, onlay és overlay kifejezés?

A betétek fajtái többfélék lehetnek a fogászati szektor rohamos fejlődésének köszönhetően. Ezek azok, a fogtechnikus által készített tömések, amik még nem minősülnek koronának, de már többek egy hagyományos tömésnél. Három fajtáját különböztetjük meg, ezek az inlay, az onlay és az overlay, amelyek nem különböznek sokban, csak a felületük nagyságában és elhelyezésükben. Lássuk azokat a betétek fajtáit, amiket kiterjedt szuvasodás esetén használunk!

Mit érdemes tudni a fogimplatátumokról?

A fogimplantátumokat olyan esetekben érdemes alkalmazni, amikor egy páciens egy vagy több fogát elveszítette, és szeretné pótolni őket egy stabil, időtálló megoldással. A beültetett implantátumok tulajdonképpen kis csavarok, amelyeket az állcsontba helyezünk be a művelet során, ezekre kerül a protézis vagy a korona. De ne szaladjunk ennyire előre, először járjuk körbe a fogimplantátumok világát!