Tel.: +3630/59-559-42           e-mail: info@nyarfadent.hu

1946488

Tel.: +3630/59-559-42          

A fogászati implantáció szükségessége és a tervezés menete

A fennálló foghiány pótlása majdhogynem elengedhetetlen az egészség megőrzése érdekében, számos előnnyel jár, amelyeket nem szabad figyelmen kívül hagyni. A professzionális tervezés és kivitelezés elengedhetetlen a tartós és esztétikus eredmény eléréséhez, de megfelelő utánkövetésre is szükség van a időálló hatás eléréséhez. Győrben, a Nyárfa Dentnél pácienseink elégedettségéért dolgozunk, célunk, hogy visszaadjuk a nálunk járók egészségét és magabiztos mosolyát!

Miért elengedhetetlen a foghiány pótlása?

Már egy hiányzó fog is kihat az ember megjelenésére, ezáltal csökkentheti az önbizalmat. Épp ezért már egyetlen hiányzó fog pótlása is elengedhetetlen az esztétikus fogsor megtartása érdekében. Egy pozitív, boldog mosoly rengeteget számíthat az ember életében, és a foghiány pótlásával visszaadhatjuk pácienseink magabiztosságát.

Az egészségügyi szempontok figyelembevétele talán még az esztétikus megjelenésnél is fontosabb. A foghiány jelentős problémákat okozhat a szomszédos fogak számára, hiszen egyik következmény lehet a fogak vándorlása, melynek során megváltozik a harapás, és az egyensúly felborulhat a szájban. Ez hosszú távon további fogvesztéshez, rágási nehézségekhez és ízületi problémákhoz vezethet.

blog 055

Hogyan zajlik egy implantációs folyamat?

Az implantáció folyamata alapos tervezést igényel, amelyet egy személyes konzultáció előz meg, melynek során CT és RTG felvételek készülnek, és egyéni kezelési tervet alakítunk ki. Az implantáció maga egy kisebb szájsebészeti beavatkozás, amelyet helyi érzéstelenítés mellett végzünk. Az implantátum beültetése után következik a gyógyulási idő, amely általában 4-6 hónapot vesz igénybe. Ezután készül el a végleges fogpótlás, amelynek tervezése és készítése a fogtechnikai laborban történik.

Fontos kiemelni a vázpróba és a nyerspróba jelentőségét. Ezek a fázisok lehetővé teszik a korona megfelelő illeszkedésének és esztétikájának ellenőrzését. A végleges korona csak akkor kerül a helyére, ha a páciens elégedett az elkészített koronával.

Az implantáció és a foghiány pótlása időben és anyagilag is befektetésnek tekinthető. Azonban ennek az invazív beavatkozásnak hosszú távú előnyei vannak. Az implantátumok hosszan tartó stabilitást és funkcionalitást biztosítanak, és a megfelelő gondoskodás mellett évtizedekig kitartanak.

A NyárFa Dentnél kiváló szakemberek állnak rendelkezésre, akik tapasztalattal rendelkeznek a foghiány pótlása terén. Személyre szabott kezelést biztosítunk, és a legújabb technológiákat alkalmazzuk a legjobb eredmény elérése érdekében. Ha szeretnéd visszanyerni az egészséged és esztétikus mosolyod, látogass el rendelőnkbe, és bízd ránk magad!

További bejegyzéseink

Mit érdemes tudnod a fogfehérítésről?

A fogfehérítés egy rendkívül nagy népszerűségnek örvendő szájhigiéniai szolgáltatás. Épp ezért pácienseink, fogorvosi rendelőnkben különböző fogfehérítési módszerek közül választhatják ki számukra megfelelőt. Akár már a 1-1,5 órás kezelés alatt is látványos eredmény érhető el.

Parodontológia – Az Igazi Csapatmunka

A parodontológia az a fogászati szakterület, amely a fogágy betegségeinek megelőzésével és kezelésével foglalkozik. A fogágyat érintő betegségeknek széles a skálája, az ínyvérzéstől kezdve, a fogelvesztéshez vezető fogágybetegségig.